Lissendorf

Onze heerlijke omgeving

Lissendorf ligt in het zuidelijk deel van de Vulkaneifel op een hoogte van ongeveer 450 meter. Langs het dorp loopt de rivier de Kyll. Het is een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Lissendorf zelf is een rustige plaats maar centraal gelegen ten opzichte van de toeristische plaatsen en activiteiten in de Duitse Eifel. Bekende steden, zoals Keulen, Koblenz en Trier maar ook België en Luxemburg zijn vanuit Lissendorf prima te bereiken. Ook een uitstapje naar de Moezel en Rijn (wijngebied) is goed te doen. Lissendorf heeft een treinstation vanwaar u makkelijk en voordelig in Trier en Keulen kan komen.

Ten noordwesten van Lissendorf ligt het recreatiegebied (Erholungsgebiet) met daarin het Feriendorf Lissendorf. Het bestaat uit ongeveer 150 huisjes. Enkelen worden permanent bewoond en enkele worden als vakantiewoning verhuurd. De meeste zijn echter weekend- en vakantiehuisjes van de Duitse bevolking. Door de week is het dan ook meestal zeer rustig en is er wat meer activiteit gedurende de weekeinden en vakantieperiodes. De route naar het Erholungsgebied is goed aangegeven. En het Feriendorf beschikt per straat over een gezamelijke parkeerplaats aan de zuidzijde.

Lissendorf ligt aan de Eifelbahn, het traject van Keulen naar Trier (Eifel-Mosel-Express). Deze trein rijdt enkele malen per dag. Vroeger splitste ook de Ahttalbahn naar Dümpelfeld hier af, maar in 1982 is ook het laatste stuk van het traject gesloten. Ook staat hier nog het oude bedieningsgebouw (foto) of Fahrdienstleiter. Het oudste bewaard gebleven signaalgebouw dat nog hendels en kabel gebruikt. In 2017 is het gebouw gerenoveerd.